По време на въоръжения грабеж на инкасов автомобил, станал снощи около 19.45 часа в района на севлиевското село Петко Славейково, радиочестотите вероятно са били умишлено заглушени.

По тази причина не е могъл да се задейства паник-бутонът, който е бил инсталиран в бронирания автомобил. Това съобщи днес директорът на Областната дирекция на МВР в Габрово Денислав Донков.

По думите на Донков полицията работи върху няколко версии, но те не бива да се оповестяват, тъй като извършителите на дръзкия обир още не са заловени. Издирват се между 4 и 6 въоръжени лица.

Двамата охранители, които са транспортирали парите на няколко банки от Габрово, Севлиево и Велико Търново, са все още в полицията. С тях разговарят и полицаи, и психолози, уточни Донков. Не е известен размерът на откраднатата сума.

Комисар Донков съобщи, че по време на обира похитителите са симулирали извършване на специализирана полицейска операция, били са с униформи, с оръжие и със светлоотразителни полицейски бронежилетки.

По думите му похитителите са взели само част от парите в инкасовия автомобил, тъй като са нямали време да го претърсят целия. Те разрязали бронирания бус с хидравлични ножици, с флекс-апарат и с други режещи инструменти. Акцията им е била предварително обмислена и добре организирана.

Снощи около 19.45 ч. на телефон 112 е подаден сигнал за нападение над инкасов автомобил, извършено в района на севлиевското село Петко Славейково. Близо 20 часа продължи огледът на 10-километров участък между Петко Славейково и ловешкото село Къкрина, където в гористата местност „Огледалата“ е бил нападнат и ограбен инкасовият автомобил.

Часът на обира едва ли е случайно избран, тъй като по същото време голяма част от ловешката полиция бе заета с опазването на играещия се по същото време полуфинал за Купата на България между местния Литекс и Локомотив Пловдив, който бе рисков, с оглед на очаквания голям брой гостуващи фенове. Градският стадион в Ловеч е на само 15-ина километра от мястото на въоръжения грабеж, в който по непотвърдени информации е била задигната седемцифрена сума.