ЦСКА победи Литекс с 5:3 в контролен мач. Попаденията за тима от Ловеч бяха дело на Иван Иванов, Георги Стайков и Кингзли Бучи, а за "червените" точни бяха Марк-Емилио Папазов, Матиас Фаетон от дузпа, Дюкенс Назон, Илиан Антонов и Джонатан Линдсет. Двубоят бе изключително динамичен и приятен за наблюдаване, като главно се наблюдаваха атаки към двете врати. ЦСКА създаде повече положения и по-чисти такива и заслужено се поздрави с успеха.

Снимки: Startphoto.bg
62 снимки

Във втората минута Марк-Емилио Папазов откри резултата за тима на Нестор Ел Маестро, като футболистът на "червените" бе точен след удар с глава в наказателното поле - 1:0 за ЦСКА. Литекс реагира мигновенно, а след изпълнение на корнер от Илиян Капитанов на първа греда Иван Иванов бе страхотно позициониран и изпрати изстрел с глава към далечния ъгъл, при който Евтимов не успя да реагира - 1:1.

В 18-а минута Християн Петров имаше отлична възможност да се разпише от близка дистанция, но направи огромен пропуск след центриране. Само пет минути след това ЦСКА получи правото да изпълни дузпа, а зад топката застана Матиас Фаетон, който бе безпогрешен и отново даде аванс на "червените" - 2:1.

ЦСКА организира нова добра атака по десния фланг, а Назон бе чудесно пласиран, като нападателят не сбърка от добра позиция, за да увеличи аванса на своя отбор - 3:1 за тима на Нестор Ел Маестро.

Литекс не се предаде и на свой ред успя да направи добро нападание отляво в 30-а минута, а топката бе изпратена в много опасна зона успоредно на голлинията, като защитата на ЦСКА не успя да се справи добре, а Георги Стайков бе най-съобразителен и макар и да не успя да вкара от първия път топката в мрежата, след това забове кълбото във вратата на Евтимов - 3:2.

В 42-а минута Амос Юга опита удар от разстояние, но не му се получи и топката прелетя встрани от вратата на Литекс.

Второто полувреме започна с натиск на ЦСКА и се стигна до чудесна ситуация за "червените", след като Тобиас Хайнц достави прецизно подаване към Илиян Антонов, който се справи великолепно и успя да завърши във вратата на Литекс - 4:2.

В 78-а минута Литекс показа, че няма да се предаде и топката бе изпратена опасно в наказателното поле, а Кингзли Бучи бе оставен непокрит, като отбраната на "червените" отново не бе на ниво, а нападателят на "оранжевите" засече безпроблемно, за да върне своя отбор в мача - 4:3.

Малко след това "червените" бяха близо до ново попадение, но прехвърлящият удар на Хайнц бе изчистен от голлинията от бранител в зелено. В 90-а минута Джонатан Линдсет сложи край на спора, като отбеляза пето попадение след бърза атака на ЦСКА, оформяйки и крайния резултат - 5:3.

Стартовите състави: 

ЦСКА: 25. Димитър Евтимов, 19. Иван Турицов, 22. Енес Махмутович, 6. Християн Петров, 3. Сейни Сенянг, 21. Амос Юга, 16. Георги Чорбаджийски, 8. Станислав Шопов, 11. Матиас Фаетон, 24 Марк-Емилио Папазов, 9. Дюкенс Назон

Литекс: 1. Алекс Божев, 3. Александър Ангелов, 15. Иван Пенев, 5. Михаил Минков, 14. Галин Ташев, 16. Иван Иванов, 4. Георги Стайков, 8. Евгени Игнатов, 10. Виктор Василев, 11. Сулеман Абдулганию, 23. Илиян Капитанов