Старши треньорът на Литекс Живко Желев прие със смесени чувства загубата с 0:1 от Царско село, с която тимът му поднови участието си във Втора лига през пролетния дял на сезон 2017/2018. Специалистът приветства демонстрирания характер от своите момчета, но ги упрекна сериозно заради тоталната липса на концентрация в първите минути.

Именно попадението на Светослав Диков в 4-ата минута се оказа единственото и донесе неприятната загуба за „оранжевите”, които вече са замесени много сериозно в битката за оцеляване на дъното.

„Защо така се получи? Защото не влязохме добре в мача. Проспахме първите 6-7 минути, в които ни удариха една греда и получихме гол. Тогава вече започнахме да контролираме нещата на терена, да искаме да победим”, коментира Желев пред DIEMA SPORT. „На този тежък терен издържахме и физически. Видяхте, че имахме желанието да се върне в мача, дори да победим, но неправилните решения в заключителната фаза ни попречиха.”

„Двете грешки в началото бяха индивидуални, няма да посочвам на кои играчи. Оттам дойдоха нещата. Имаше хора един-двама, които не влязоха както трябва. С течение на времето се оправиха, но това е футболът – не може да си позволиш 10 минути дали в началото, дали в края да не си концентриран. Губиш мача, след като не можеш да отбележиш.”

„Аз го знам това, че е нужна концентрация от първата до последната минута както в мача, така и в тренировките. Иначе просто губиш. Постарахме се да спечелим този двубой, а ако не можем, поне да не го губим. За наше огромно съжаление след една нелоша игра отстъпихме с 0:1.”

„От характера на играчите съм доволен. След гола почти до края търсехме начин да се върнем в срещата. Всички се вложиха максимално кой колкото можа. Имам забележка само към смените, които очаквах да се включат по-добре. Казах го и в съблекалнята след мача. Няма значение кой започва, кой влиза, важното е, когато се озоват на терена, да показват, че имат място за следващия мач.”

Със сигурност на Градския стадион в Ловеч се усети липсата на водещия реализатор Тонислав Йорданов. Нападателят получи нелепа контузия, от която все още не може да се възстанови.

„Тонислав Йорданов ни липсва. Беше водещ футболист и реализатор както на терена, така и в съблекалнята. Така се случиха нещата, че при една нелепа ситуация счупи костица сам. Вече 2 месеца и половина не може да се оправи. Пожелаваме му бързо оздравяване, за да дойде и да помогне.”

„Не мисля, че ни е застрашен статута (като тим от Втора лига – б.р.). По принцип практикуваме малко по-друг футбол, днес снегът ни попречи. Теренът беше по-благоприятен за отбора на Царско село, те са по-здрави физически, няма какво да се лъжем. Работим всяка седмица, всеки ден, всеки мач и ако имаме този характер и успеем да започнем да бележим ситуациите си, няма да има проблем да се катерим в класирането”, завърши Желев.