Днешният ден предлага годишнина, за която феновете на ЦСКА едва ли искат да си спомнят. Преди 19 г. на 29 ноември "червените" претърпяха най-тежкото крушение в историята си. 

В снежен Ловеч през 1998 г. те се изправят срещу местния Литекс, който е действащ шампион. И претърпяват истинско унижение на терена, падайки с 0:8, като така се подобрява антирекордът за най-тежко поражение, който дотогава е 1:7 от Левски четири години по-рано. 

Водени от легендата Димитър Пенев и с играчи като изгряващите звезди Стилиян Петров и Мартин Петров, легендата от САЩ'94 Емил Кременлиев и опитни бойци като Валентин Станчев, Валентин Найденов и Георги Йорданов, "червените" се отправят със самочувствие към Ловеч за битката с първенеца. 

Но в снега се извива истинска виелица пред вратата им. Само за едно полувреме Литекс смаза съперника си, чийто защитници сякаш се виждат за първи път. До почивката резултатът е 5:0 за "оранжевите". 

Бившият играч на ЦСКА Росен Кирилов открива резултата в 20-та минута, а Димчо Беляков удвоява в 29-та. В заключителните минути на полувремето Литекс нанася съкрушителния си удар и нанизва три нови попадения. 

Стефан Юруков оформя класиката в 39-та минута, а в рамките на 60 секунди точно преди почивката Димчо Беляков с втория си гол и Дуци Симонович правят изражението на резултата вече разгромно - 5:0. 

Надъханите ловчанлии обаче не се спират дотук. След почивката те излизат да доубият съперника си и без проблем го правят. Сегашният главен мениджър на ЦСКА Стойчо Стоилов тогава носи гордо екипа на Литекс и нанизва две попадения в мрежата на отбора, чийто екип е носил по-рано през 90-те години. 

Той прави 6:0 от дузпа в 57-та минута, а четвърт час преди края опъва мрежата и за седми път. Най-големият резил в историята на "червените" е оформен в последната минута на мача, а тогава Димчо Беляков прави своя хеттрик. 

В този мач ЦСКА играе толкова зле, че в крайна сметка трябва да е доволен, че не инкасира и двуцифрена загуба. Феновете са толкова бесни след края му, че в знак на протест срещу бездушието на играчите режат гредите на "Армията". 

Интересното е, че Гриша Ганчев, който тогава е президент на Литекс, обявява двойни премии за играчите си за крупния успех над "червените".