Набор`96 от Академия Литекс се класира на финала за Купата на БФС след убедителен разгром над Славия. Младите играчи на ловешкия тим победиха Славия с 4:0 като гост. С два гола за безапелационния успех се отличи нападателят Кирил Десподов, по едно попадение добавиха Динко Митрев и Чавдар Желев. Така „оранжевите“ ще спорят за отличието с варненския Черно море, надделял след дузпи срещу Левски, информира официалният сайт на ловчанлии.

Талантите от Литекс предрешиха изхода на двубоя в „Овча Купел“ още на полувремето, когато вече водеха с 2:0. В 21-ата минута с шут от въздуха резултата откри Динко Митрев, засичайки центриране отляво на Веселинов. Малко преди почивката националът Десподов покачи на 2:0, след като елиминира съпротивата на централния бранител и вратаря на домакините. След подновяването на играта ловешките футболисти продължиха да доминират. Десподов отново бе точен в 63-ата минута, когато завърши самостоятелен пробив с гол. Крайното 4:0 оформи Желев от дузпа. Същият можеше да вкара още едно попадение, но ударът му от фаул през първото полувреме срещна гредата.

„Доволен съм много от всички момчета, както от защитата, допуснала Славия да създаде само едно положение пред нашата врата, така и от офанзивните играчи, които вкараха четири гола и изпуснаха още толкова", заяви треньорът Николай Димитров. „Тактически стояхме дисциплинирано на терена. Макар че в състава ни имаше и доста по-малки възрастово момчета, всички се справиха отлично“, допълни Джайч.

Съставът на Литекс срещу Славия: Петков, Георгиев, Цонев, Гушлев, Веселинов (78-Беков), Гюрсез, Стефанов (65-Митев), Желев, Неделчев (74-Патарински), Митрев (68-Георгиев), Десподов

Междувременно детският тим на Литекс, набор`98 година, не успя да надделее над Левски и загуби полуфинала за Купата в София с 1:3. В четвъртък сутринта набор`94 също ще се опита да стигне финала в двубой срещу Чавдар (Етрополе) в Ловеч.