Литекс не даде никакъв шанс на Локомотив Пловдив при юношите в елитната група до 17г. Двубоят под тепетата бе спечелен след тотално превъзходство с 2:0, но това бе най-малкото, с което се разминаха домакините. Победата утвърди "оранжевите" на второто място във временното класиране. Те отстъпват на лидера Славия с 5 точки, но имат мач по-малко, както и директен сблъсък с „белите“ в Ловеч.

Литекс реши мача с голове през второто полувреме. В 48-та минута при изпълнение на корнер и разбъркване в наказателното поле, най-съобразителен се оказа Реян Даскалов, който отблизо откри резултата. Точка на спора сложи нападателят Кирил Десподов, разписал се хладнокръвно след отличен извеждащ пас на Георги Минчев. Ловчанлии имаха още доста положения, а три пъти при удари на капитана Минчев, Десподов и Ивайлов играчите на Локомотив чистиха от голлинията. За 90 минути момчетата на Николай Димитров- Джаич не позволиха на съперника да отправи нито един сериозен удар към вратата на Ангелов.

„Много силен мач за нас. Резултатът можеше да е доста по-изразителен. Доволен съм от отбора, тъй като демонстрира агресивност в нападение, сигурност в защита и стабилно владеене на топката. Може би в проценти то беше 80:20 в наша полза. Самата среща стана още по-динамична, след като паднаха головете и домакините се откриха. Тогава почти всяка наша атака водеше до опасности, но нямахме късмет,а в някои случаи и концентрация за да вкараме още голове", сподели наставникът Николай Димитров.

Съставът на Литекс: Ангелов, Мицаков, Гълъбов, Къснеделчев (75-Юмер), Здравчев, Иванов (46-Неделчев), Даскалов, Ивайлов (65-Стефанов), Десподов,Минчев,Бояджиев (75-Юмер)