Бранителят Петър Занев бе наказан за 2 мача след получения жълт картон срещу Черноморец. Той е негов девети от началото на сезона и според дисциплинарния правилник на БФС е аут за две срещи. Така Занев пропуска домакинството на Калиакра и гостуването на ЦСКА. Капитанът Небойша Йеленкович също няма да играе в събота срещу съперника от Каварна заради натрупани пет официални предупреждения.

Същевременно Съдийската комисия към БФС наказа рефера Ивайло Стоянов. Арбитърът се представи слабо на двубоя Черноморец – Литекс (1:1). Основателните претенциите на ловчанлии и треньора Христо Стоичков са за дузпа и червени картони за вратаря на бургазлии Стоян Колев и бранителя Цветомир Цонков. Стоянов имаше още няколко грешки и е наказан като не получава наряд до края на сезона. Председателят на съдийската комисия Костадин Костадинов призна грешките на своя подопечен.

“Изключително ясна ситуация, наказателен удар и червен картон. Влизането на вратаря е и с двата крака. Ако не беше отскочил Георги Миланов, щеше да има тежки последствия. Не знам какво го е подвело, за да не отсъди правилно. Това е нещо, което не отсъди и явно не видя. Очаквах да изсвири дербито между Черноморец и Литекс. За най-голямо съжаление не се справи. Той е човек, който има качества, през последните 2 години му дадохме важни мачове, дори и финал за Купата. Има време до следващия сезон, със сигурност приключи настоящия. Бяхме го записали като резервен съдия на финала за купата, ще го сменим”, коментира Костадин Костадинов.