Главният мениджър на Литекс Стойчо Стоилов призна, че е имал малки надежди ловчанлии да се класират за Европа догодина. Днес „оранжевите“ загубиха с 1:4 гостуването си срещу ЦСКА и почти сигурно се простиха с бронзовите медали.

„Първото полувреме мисля, че ние контролирахме мача, но допуснахме две много груби индивидуални грешки, а след двата гола мачът за нас свърши. Защитата не беше на нужното ниво за един такъв дерби мач. В другите дербита стояхме доста по-добре, но след 2:0 днес и пред тази публика, трудно, който и да е отбор ще се върне“, каза Стоилов.

„Няма да правим трагедия от това, че Литекс най-вероятно няма да играе в Европа. На мен това ми беше ясно след последните ни четири мача и съдийството в тях. Ние няма да участваме, не съм таял надежди. Имаме теоретичен шанс все още, макар и малък“, добави той.

„Мисля, че Христо Стоичков ще си прецени дали да остане в Литекс или не. Договорът му е безсрочен, а той е най-голямото име в българския футбол. При нас няма българи и чужденци, ще вземем добри футболисти. Има набелязани вече имена, целогодишно се работи при нас по селекцията“, завърши главният мениджър на Литекс.