„Не бих играл в Левски, а и не вярвам, че те биха искали да играя при тях”, заяви халфът на Литекс Христо Янев. Той получи наградата си за футболист №1 на 21-ви кръг. В него 7-цата на шампионите донесе победата на „оранжевите” с 1:0 над Левски с перфектно изпълнен пряк свободен удар на Градския стадион в Ловеч. Янев получи 13 от гласовете на 25 футболни специалисти и анализатори, оставяйки зад себе си Антон Карачанаков от ЦСКА с 8 гласа и Яник Боли от Черноморец с 2 гласа.

„Разбира се, че бих играл за ЦСКА, обичам този отбор, а и там са минали най-добрите години в кариерата ми на футболист. В момента обаче съм играч на Литекс и не искам да коментирам нищо докато не изтече договора ми. Все още не съм водил преговори с шефовете на клуба за нов договор, но съм сигурен, че и това ще стане. В Литекс се отнасят много коректно с мен”, добави бившият играч на ЦСКА.

За него тази награда е четвърта в кариерата му, като има една с екипа на „червените” и три с този на действащите шампиони на България. Относно шампионските амбиции на Литекс Янев бе категоричен: „Разбира се, че ще се борим за титлата, докато шампионатът е отворен. Все пак 7 точки изоставане от лидера е сериозна разлика, трябва да бъдем реалисти. Изостанахме сериозно през есента, защото в един момент имахме 6 контузени футболисти!”

„Христо Стоичков се държи много открито с нас. Казва ни точно какво да правим и ние се стремим да спазваме указанията му. Засега се получава и събираме максималния брой точки”, каза още националът.

Според него полуфиналът за Купата с Локомотив Пловдив е много важен за Литекс, но футболистите и треньорското ръководство все още не мислят за него. „Най-важен за нас е следващият мач, а той е с Миньор за шампионата. Излизаме за победим и след това ще мислим за Локомотив Пловдив. Те са много силен отбор, заслужено отстраниха Левски на четвъртфиналите, а и победиха Лудогорец в първенството. Това говори много за тяхната сила”, показа респект към противника халфът на „оранжевите”.

Янев се изказа и много ласкаво за младите футболисти, които растат покрай него в Литекс: „Георги Миланов е новото лице на българския футбол. Не само аз, но и Светльо Тодоров, Небойша Йеленкович и останалите опитни в отбора им помагаме със съвети. Сигурен съм, че на тези момчета им предстои добро бъдеще във футбола”, завърши лидерът на шампионите.