Берое и Литекс завършиха наравно 1:1 в двубой, който можеше да стане истинско дерби. За това обаче се погрижи съдията Ивайло Стоянов, който вместо да остави двата отбора да играят хубав футбол, какъвто показаха, че могат в отделни моменти, се превърна в главно действащо лице на терена, като вдигаше безумни картони през целия мач, изгони трима и заплаши още много от футболистите и на двата състава.

И двата гола паднаха през първото полувреме, като Берое поведе, а Литекс изравни. Въпреки хубавите положения, които успяха да сътворят играчите и на двата отбора, след почивката повече попадения не дойдоха. От първата до последната минута нито един от двата състава нямаше някакво сериозно преимущество, играта бе двуостра, а атаките – разнообразни и доста като бройка.

Берое откри резултата още в 10-та минута, след като Елиаш стреля от разстояние, а Илко Пиргов с детинска грешка не успя да се справи с не особено силния шут.

ТВ героят Ивайло Стоянов опропасти опитите на Берое и Литекс да се победят

източник: Пресслужба Берое

Някъде към 25-та минута обаче стартираха изявите на Ивайло Стоянов, като първо реферът не отсъди нищо при явна симулация на Георги Миланов, но даде картони за съотборниците му Бодуров и Занев, който изявиха претенции за дузпа срещу младока.

В 28-та минута Стоянов взе шокиращо решение да изгони Антонио Ливраменто, след леко сбутване със Страхил Попов, като първият бе изгонен, а вторият получи жълт картон.

Минутки по-късно арбитърът отнесе отново гнева на щаба на Берое, след като не вдигна втори жълт картон на Николай Бодуров за явен груб фаул в центъра на терена.

Опитите на Литекс да натисне противника дадоха резултат в 33-та минута, когато Христо Янев се разписа. Това стана, след като той сам намери Галин Иванов отдясно, Иванов центрира отлично, за да може Янев лесно да засече от три-четири метра с глава във вратата за 1:1. При опита си да спре центрирането на Иванов, контузия получи Овона от състава на Берое, и се наложи принудителна смяна още преди почивката.

ТВ героят Ивайло Стоянов опропасти опитите на Берое и Литекс да се победят

източник: Пресслужба Берое

Берое започна страхотно второто полувреме, като на два пъти Емил Ангелов имаше 100-процентови възможности за гол, а Елиаш удари греда.

В 55-та минута Ивайло Стоянов възстанови численото равенство на терена, като изгони и Страхил Попов, с втори жълт картон.

Въпреки че остана също с 10 души, Литекс имаше най-чистата възможност да стигне до гол в следващите минути. Албанецът Ваюши навърза трима играчи на Берое отдясно, влезе в пеналта и стреля, Иванов не успя да хване добре, Светльо Тодоров измъкна топката, успя да стреля, а Енчев изби от гол линията.

Илиан Илиев и Христо Стоичков направиха сериозни промени в съставите си в последния половин час от двубоя, променяйки и тактическата си схема, заради червените картони. Това се отрази и на качеството на футбола, и вместо повече удари към вратите, имаше само повече и повече жълти картони.

Само за 20-тина минути на терена, появилият се като резерва Ричард Еромоигбе получи две официални предупреждения, второто от които доста смехотворно, и в крайна сметка нигериецът бе изгонен, а Берое доигра финалните минутки с девет души.

Протестите на беройци доведоха само до изгонването и на помощник треньора Ивко Ганчев, с което приключи серията на Ивайло Стоянов в Стара Загора, която ще остави и двата отбора с по-малко играчи за следващия кръг.

Това бяха първи загубени точки от Христо Стоичков начело на Литекс, както и първи мач, който "оранжевите" не успяват да спечелят този полусезон.