Старши треньорът на Литекс Христо Стоичков коментира, че определено не е доволен от играта на момчетата си през първото полувреме на мача с Ботев Враца, но през второто вече тя е била променена, и резултатът не закъсня – 3:1 за ловчанлии.

„Бих разделил мача на две части – много слабо първо полувреме, много брак, слаба дисциплина. Но второто полувреме явно отборът, когато знае, че е по-добър от противника, резултатът не закъснява. Доволен съм от трите точки, и това, че второто полувреме отборът показа това, за което работим всеки ден,“ заяви Стоичков.

Той не признава, че умората трябва да е сериозен фактор за по-слаба игра:„Аз съм играл 82 мача на сезон. Затова сме професионалисти, затова тренираме. Щом са футболисти, ще играят на всеки три дни.“

Стоичков продължи:„Аз очаквам всеки ден да се трудят, да тренират това, което им се дава като задачи. Досега, с изключение на един-два мача, мога да съм доволен от старанието, от желанието, и най-вече от професионализма. Футболът е колективна игра – когато се правят колективни грешки, всички са виновни, когато се правят индивидуални, пак грешката е колективна. Резултатите са свързани с общата разлика, успехите са на отбора, не са мои.“

„От първия ден ви казах, че не ме интересува кои са пред мен и зад мен. Искам всеки мач да играят. Когато свърши годината, ще направим равносметка. Много пъти сме си правили равносметки, и после доникъде. Всеки ден ще се трудим. Когато се трудиш, резултатите идват,“ завърши наставникът с амбициите за титла на Литекс.