Срещу Литекс Миньор ще търси достойно представяне. Поне това пролича от думите на старши треньора на перничани Стойчо Стоев преди гостуването на ловчанлии в събота.

„Поредният мач за първенство. Не ги делим на важни и маловажни. Всеки си носи собствен заряд. Целта е да се противопоставиш и вече да умееш да излезеш с гордо вдигната глава от всеки двубой”, каза Стоев на традиционния си брифинг преди шампионатен мач.

„Всеки мач се различава. Преди един месец играхме срещу тях – за купата. Всеки мач е различен по своему. Да, виждаме, че те в момента вървят доста добре. Може би е скритият фаворит за шампионската титла. Все пак има някаква разлика от 7 точки с ЦСКА, но постигна добри резултати”, добави той.

Според наставника „чуковете” са си върнали увереността след изненадващата загуба от Ботев (Враца), но все още има недоразвит потенциал у отбора му.

„По ирония на съдбата създадохме проблеми на Левски, но в един мач с Ботев Враца им дадохме доста самочувствие. Повече ме интересува увереността. Мисля, че я имат вече и срещу който и противник да се изправят, могат да се противопоставят. Вече се видя, че могат да излязат с нужната мотивация да покажат добри игри. Вече какво ще стане….”

„Винаги има какво да се желае. Няма треньор, който да е доволен постоянно от състава си. Стремежът ни е да се представят все по-добре и по-добре, защото постоянството им дава възможност да се интересуват от тях и други клубове.”

„Доволен съм от повечето мачове. Като цяло има ресурс в отбора, който още може да се развие”, смята Стоев.

Той завърши с думите, че Литекс има достатъчно футболисти, които да заместят наказания Георги Миланов, така че отсъствието му не би трябвало да ги успокоява.

„Георги Миланов е добър млад футболист, национал. Но Литекс имат достатъчно добри футболисти, така че да не се усети осезаемо неговото отсъствие. Няма как да ни подценят.”, посочи Стойчо Стоев.

Централният защитник на Миньор Николай Христозов ще про¬пусне и гостуването на Литекс. Бранителят не е напълно възстано¬вен от контузията си, получена при победата над Левски на „Герена”.Той не тренира с останалите си съотборници, но се очаква да бъде на линия за следващия двубой с Лудогорец.

Вчера „Чуковете” направиха тактическа тренировка, като в нея на пълни обороти се включи Ванче Траянов. Капитанът на жълто – черните почти сигурно ще изведе тима на стадиона в Ловеч.

Освен на централния защитник Николай Христозов, старши треньорът на Миньор Стойчо Стоев няма да може да разчита и на полузащитника Костадин Марков за предстоящото гостуване на Литекс.

„Подготовката премина нормално. Нямахме някакви по-сериозни здравословни проблеми. Изключвам Ники Христозов, който не е готов да вземе участие. Коце Марков няма също да играе след сблъсък на тренировка и Ванче Траянов, който не взе участие в тренировката, на място ще решаваме за него”, каза Стойчо Стоев.

Групата на Миньор за мача в събота от 15:30 ч в Ловеч:

Чворович, Банков, Стойчев, Михов, Сабри Бумела, В. Василев, М. Василев, Илиев, Брахими, Бибишков, Том, Цветков, В. Иванов, Хаджиев, Павлов, Траянов, Стоянов, Йорданов, Фарид Бенрамдан, К. Кацимерски.