Монтана стигна до сензационен успех с 1:0 в отложеното си домакинство срещу Литекс, с което сложи точка на 24-ия кръг в родната А група. В герой за домакините се превърна бившият футболист на Левски Мирослав Антонов, който вкара победния гол в началото на втората част. Срещата ще се запомни с изключително грубата игра, която доведе до изгонването на Николай Бодуров, Христо Янев и Илия Миланов, а главният съдия Георги Кабаков показа и още 8 жълти картона.

Освен това поражението бе първо за Христо Стоичков като треньор в А група.

Първото полувреме започна с постепенни атаки на отбора на Литекс, който почти без борба овладя центъра на терена. Георги Миланов бе най-активният футболист на гостите и непрекъснато тормозеше защитата на гостите. Още в 4-ата минута юношата на ловчанлии проби чудесно отляво, влезе в наказателното поле и почти от аутлинията опита да върне назад към нахлуващия Галин Иванов, но защитник на Монтана пресече подаването.

В 12-ата минута тимът на Христо Стоичков остана с човек по-малко на терена, след като Николай Бодуров получи директен червен картон. Националът позволи на Мирослав Антонов да го загърби на центъра при едно дълго подаване от защитата на домакините, бившият играч на Левски се измъкна от опеката му и тръгна сам срещу вратата, а Бодуров го задържа за фланелката. Главният съдия Георги Кабаков отсъди нарушението и заслужено отстрани българският национал от терена.

Изгонването разстрои играта на Литекс, които разчитаха предимно на статични положения, но нито ударите, нито подаванията на Христо Янев се получаваха. Играчите от двата тима действаха много нервно, което доведе до показването на 4 жълти картона за домакините и 1 за Янев, който по много наивен начин опита да си спечели дузпа.

В края на полувремето в рамките на 60 секунди Мирослав Антонов пропусна двете най-чисти възможности за гол в мача. Първо в 44-ата минута Виктор Дениран центрира добре отдясно, Антонов изпревари Пиргов и от вратарското поле на празна врата стреля над гредата. Веднага след това нападателят на Монтана се подигра на два пъти с резервата Итуа, преодоля бранителя и опита да излъже излезлия напред Пиргов, но вратарят закова топката в ръцете си. Антонов и съотборниците му поискаха да бъде отсъдена дузпа, но реферът не уважи претенциите им.

Малко след началото на втората част недоволни фенове на Литекс влязоха в конфликт с президента на ловчанлии Трифон Попов и финансовия директор на клуба Величко Дихонов, но ситуацията бързо бе овладяна. Няколко минути по-късно Мирослав Антонов вкара единствения гол в мача. Владимир Мичев проби по десния фланг и центрира в наказателното поле, където непокритият Антонов с глава проница долния ляв ъгъл на Илко Пиргов.

В 56-ата минута Георги Миланов принудително напусна игра, който бе най-добрият футболист на ловчанлии, след като по-рано поиска от Христо Стоичков да бъде заменен.

След попадението нервите на терена постепенно взеха връх, като Монтана постепенно прие играта в своята половина, докато Литекс опитваше да застраши вратата на Яначков чрез статични положения. В 66-ата минута Бернард Итуа пропиля добра възможност за изравнителен гол след корнер, а малко по-късно същото стори и Мирослав Антонов в другия край на игрището.

В 79-ата минута недоволният от развитието на мача Христо Янев влезе грубо в краката на Даниел Гаджев и Георги Кабаков го изгони с втори жълт картон.

До края на мача футбол почти не се игра, но главният съдия на два пъти пожали Литекс и реши да не ги оставя със 7 души на терена. Първо в 81-ата минута реферът не показа заслужен втори жълт картон на Занев, който откровено подсече Георги Мечечиев, а малко по-рано бе официално предупреден за бурен протест срещу съдйиско решение. След това в 86-ата минута Итуа удари без топка резервата на Монтана Димитър Красимиров Илиев при спряна игра, но Кабаков бе с гръб към ситуацията и санкция не последва.

В добавеното време пък много активният Владимир Мичев нацели напречната греда зад Пиргов и пропусна да увеличи преднината на своя тим, а Илия Миланов бе изгонен за грубо влизане в краката на съперник.

Победата остави Монтана на 11-ата позиция във временното класиране с 23 точки, на 4 зад 10-ия Берое. Литекс пък вече изостава на 3 точки зад 3-ия Черноморец със своите 48 точки.