Старши треньорът на Литекс Христо Стоичков остана доволен от старанието на своите футболисти след победата с 2:0 над Локомотив София, в мач от 26-я кръг на А група. Наставникът обаче демонстрира своя нрав, като открито заяви, че „мършите“ трябва да се махнат от българския футбол, за да тръгне той нагоре. Стоичков обаче не пожела да назове конкретно кои хора има предвид.

„Първо съм доволен от желанието на всички момчета. Създадохме доста положения, но това, което трябва да играят, трябва да го играят, затова тези футболисти са в тези отбори и получават тези заплати“, сподели Христо Стоичков.

„Добре е, че Локо Сф намериха сили да изведат отбора след тези проблеми. Показаха зряла игра, това са им възможностите на този етап, но и двата отбора се стараха, показаха, че не ги страх, и двата отбора искат да играят футбол“, добави наставникът.

Запитан за състоянието на българския футбол и как може да бъде подобрен, Христо Стоичков каза: „Мършите, трябва да ги махнем, за да тръгне футболът. Те си знаят кои са.“

Наставникът не подмина темата за наказаните Христо Янев и Николай Бодуров, които отново се завърнаха в първия състав на Литекс. Христо Янев дори влезе в игра в срещата с Локо Сф: „Настроение винаги има, няма желание, това е големият проблем. Да си губим времето само в разправии и неща, които са извън футбола, няма смисъл. Затова и двамата си платиха скъпо, но всеки греши, всеки има право на поправка. Така че единият се завърна, другият ще чака. Аз не съм им простил, момчетата им простиха. Всеки греши, но по-малко да бъдат тези грешки в ущърб на отбора. След това трябва да се извиниш на момчетата, на ръководството, на доктора... Всеки греши в този живот, аз греша най-много, но намирам сили да стисна зъбите и когато трябва да се самодокажа.“

„Настроение има, желание трябва, повече труд. С един-два мача да измиеш срама, с това, което цяла година си го брал? Минали сме по този път, знаем, че не е лесно, но по-важното е да покажат, че трябва да се играе футбол. Ще искам пълна мобилизация от всички футболисти в оставащите 4 мача.“, завърши Стоичков.