Голмайсторът за Литекс срещу Левски Христо Янев обясни, че вече е свикнал да играе срещу „сините“, и те не са някакъв специален противник. Все пак, полузащитникът посвети победата с 1:0 на капитана на ЦСКА Тодор Янчев, който изтърпява наказание заради допинг.

„Мач като всички останали, радвам се, благодаря,“ заяви Янев. Той призна, че второто полувреме не е преминало съвсем както са го искали в отбора: „Сега, като анализирахме в съблекалнята, първото полувреме го изиграхме на доста високо ниво, второто полувреме се прибрахме, може би не се чувствахме и толкова свежи. Но мачът е 90 минути, играе се докрай, радвам се, че победихме, напълно заслужено.“

„Амбицията ми е моят отбор да побеждава, аз да помагам и да съм полезен. Страхотна игра на целия отбор, на Илко, занапред ще мислим за другите,“ добави Янев, който реализира единственото попадение.

„Мач като мач е за мен. Отдавна играя срещу Левски. Тук е моментът да поздравя моя приятел Тодор Янчев, който изкарва доста тежък период. Наказанието му е незаслужено, аз съм с него, и се надявам по-бързо да се разреши ситуацията,“ обясни Янев.

Опитният футболист не влезе в полемика със „сините“ фенове, и дори ги поздрави от ефира:„Левски има страхотна публика.“

„Доста сме далеч от първото място. Играем с цел да натрупаме повече точки. Всичко е възможно във футбола. Стават изненади, което е доста приятно, нищо не се знае до края,“ завърши Христо Янев за амбициите за титла на Литекс.