Черноморец и Литекс сами си подляха вода един на друг, като завършиха наравно 1:1 в мач от 27-я кръг на А група. Точката за всеки един от тях означава само, че още утре Черноморец може да изхвърчи от местата, даваща право на участие в европейските клубни турнири, а Литекс още ще се отдалечи от тях.

Черноморец има 56 точки на трето място в момента, Литекс излезе за момента с 53 зад него, но и Левски е с толкова, преди утрешното дерби с Локо Пд, който пък е с 52 в актива си. Програмата и на Черноморец, и на Литекс, освен това е трудна в оставащите три кръга.

На стадион „Лазур“ в Бургас стана много добро първо полувреме, и по-слабо второ. Само през първото имаше куп положения и пред двете врати, като Черноморец владееше повече инициативата, докато Литекс разчиташе на контраатаки.

И двете попадения паднаха в края на първото полувреме. В 30-та минута Цветомир Цонков изведе отлично Шаешу, той също напредна добре в наказателното поле, и от седем-осем метра технично се разписа.

Точно минута по-късно обаче, при следващата атака на Литекс, дойде и най-спорното отсъждане на Ивайло Стоянов. Георги Миланов беше изведен с дълъг пас, влезе в наказателното поле, там Стоян Колев го фаулира изключително грубо, вратарят не игра за топката, но реферът Стоянов си замълча. Повторенията показаха, че Колев изобщо не тръгва за топката.

Все пак в 42-та минута арбитърът вече даде втората дузпа за ловчанлии. Тогава Цонков фаулира Миланов точно на границата на пеналта, а Никасио реализира от бялата точка за 1:1.

Ивайло Стоянов обаче пак сбърка, като не извади втори жълт картон на Цонков.

След почивката имаше силни минути за Черноморец, но Шаешу и Асис нямаха късмет да преодолеят Пиргов. Десетина добри минути имаше и за Литекс, след няколко рейда на Момчил Цветанов, но Стоян Колев се намеси на място.

Така Черноморец и Литекс си взеха по една точка, която с нищо няма да им помогне в битката за места в Лига Европа през следващия сезон. Нов слаб мач изсвири Ивайло Стоянов, който само преди около месец опропасти и иначе красивата игра на Берое и Литекс в друг двубой от първенството.