Старши треньорът на Литекс Красимир Балъков заяви, че се гордее с момчетата си, след супер обрата от 0:2 до 4:2 срещу Лудогорец.

Какво се промени за Литекс след почивката? "Трудно мога да отговоря. Може би фактът, че имахме прекалено много млади състезатели, които може би бяха прегорели. Други се попритесниха, и затова през първото полувреме изглеждахме, все едно нямаме шанс. На полувремето си разменихме някои реплики, и се видя, че когато се играе без страх, разликата е малка. Цяла седмица се готвихме за този мач, накрая се получи точно обратното в началото. Но свалям шапка на момчетата за борбата, за желанието. Аз, като треньор на Литекс, мога да съм само доволен, и горд."

Балъков продължи: "Ние играем мач за мач. Четири мача преди края на миналия сезон ние нямахме шанс за шестицата. Тогава си казахме, че нямаме какво да губим, и се класирахме. Това е заслуга на всички футболисти, от първия до последния. Те се борят за мястото си, трупат самочувствие."

За хеттрика на Бьорн Маарс, и дебата кой да бие дузпата, Балъков обясни: "Пауло Регула си е човекът, който изпълнява дузпи, крещяхме на Бьорн за друго - да стисне зъби и да остане на терена, въпреки че бе ударен. Аз се радвам за хеттрика. Той е завършен футболист, но понякога за феновете не изглежда така, и реагират. И трябва да се знае, че футболът не е само това, което се вижда."

"Ние сме длъжни да уважаваме съперниците. Ние показахме авторитет и респект към Лудогорец. Емоциите винаги ще ги има, но надявам се да се случват по-рядко," отбеляза той.

В последния кръг, Литекс гостува на ЦСКА. "Ние отиваме да си играем нашия футбол. Този мач ни показа, че когато вярваш в нещо, можеш да го постигнеш. Отиваме в София, за да спечелим мача," отчете наставникът.

Оценката на Балъков за формата на първенството? "За тези, които влязохме в първата шестица, съм изключително доволен. Всеки един мач дава нещо на футболистите, заряд, опит. Проблемът е, че другата шестица няма цел. Много трудно е да мотивираш футболистите да играят постоянно както трябва. Трябва да се намери начин да се развиват футболистите," завърши младият специалист.