Отборът на Литекс приключи 2014 година с комфортна победа като гост на Хасково. Възпитаниците на старши треньора Красимир Балъков не оставиха никакво съмнение в превъзходството си, налагайки се с 4:1 пред обидно малко зрители на стадиона в южния град.

С успеха си Литекс събра актив от 32 точки и ще зимува на четвъртото място във временното класиране на А група. За Хасково пък остава последната позиция в таблицата с едва седем точки до този момент.

Головете за победителите днес реализираха Пламен Гълъбов, Ваюши и Уилмар Джордан Хил, който се разписа на два пъти. За домакините от Хасково в продължението на срещата се разписа Димитър Алексиев.

Очаквано двубоят в Хасково започна с предимство за гостите, които се опитаха да вземат инициативата още от първия съдийски сигнал. Само няколко секунди след началото на мача, гостите отправиха и първия си удар към вратата на Банков. Уилмар Джордан Хил получи топката на границата на наказателното поле и стреля силно, но не успя да преодолее стражът на домакините.

В 9-ата минута Литекс отново имаше добра възможност, след грешка на Шалаев в наказателното поле на Хасково. Защитникът не успя да изчисти добре топката, тя попадна в Асприля, който видя непокрития Румен Руменов на дузпата, той стреля, но банков парира изстрела му.

Няколко минути по-късно гостите все пак излязоха напред в резултата. След центриране от корнер, Васил Божиков успя да отправи удар с глава, вратарят на домакините успя да избие топката, но право на краката на Пламен Гълъбов. Той стреля, ударът му също бе париран, но асистентите на главния съдия Георги Йорданов посочиха, че топката е преминала голлинията.

В 23-ата минута Литекс пропиля нова отлична възможност за гол. Румен Руменов получи топката от Джордан дълбоко в половината на Хасково, напредна мощно в наказателното поле и с лекота финтира излезлия да го пресрещне Банков. Вместо да подаде на непокрития Джордан, Руменов реши да стреля, а ударът му бе избит от защитник на Хасково непосредствено пред голлинията.

През втората част статуквото на терена не се промени особено и Литекс продължи да бъде отборът, който диктува темпото в мача, въпреки че в началото на вторите 45 минути, тимът на Хасково показа живец в играта си.

Той обаче трая твърде малко, а в 53-ата минута гостите вкараха третия си гол в срещата и рано-рано предрешиха нещата в мача. Голмайсторът на тима Уилмар Джордан вкара дежурния си гол, засичайки отлично центриране на капитана Страхил Попов отдясно. Шест минути по-късно отново Джордан бе в прегръдките на своите съотборници, след като този път нападателят засече подаване на Армандо Ваюши от левия фланг.

Хасково вкара почетното си попадение в продължението на срещата, когато Георги Коруджиев проби отдясно и стреля силно, вратарят на Литекс успя да избие, топката попадна в краката на Димитър Алексиев, който успя да се разпише.