Бившият футболист на Литекс и ЦСКА – Петрус Бумал вече е свободен агент, след като договорът му с руския Нижни Новгород бе разтрогнат. Той изигра едва 3 мача за тима от лятото насам.

Камерунецът се присъедини към тима от Новгород в последния ден на летния трансферен прозорец в Русия, но не успя да се наложи в състава. 28-годишният дефанзивен халф беше съотборник в Нижни с бившия защитник на Локомотив Пловдив – Лукас Масоеро. Руският тим в момента е на незавидната 13-а позиция в руската Висша лига, само на точка пред Ростов на Али Соу и две пред УФА, заемащ 15-а позиция, която значи директно изпадане.

След българската си авантюра, Бумал игра в Урал Екатерининбург и Ерзурумспор, преди да се озове в Новгород, където освен редките шансове за изява, получи и контузия, която му попречи да спечели своето място. Опорният халф има 3 мача за родината си Камерун, но не бе повикан в състава на "неукротимите лъвове" за предстоящото участие в Купата на африканските нации. Турнирът е именно в централноафриканската страна.