Финансовият благодетел на Литекс Гриша Ганчев празнува днес 50 годишен юбилей. Създателят на явлението Литекс бе зарадван от отбора с ценната победа през уикенда над Черноморец, с която ловчанлии завършиха полусезона на 3-то място, даващо добри изходни позиции за пролетта в битката за евроквотите.

„Всички футболисти, спортно-техническият щаб и служителите в клуба пожелават на почетния президент г-н Гриша Ганчев много здраве , лично щастие и нови бизнес и футболни успехи”, гласи честитката на „оранжевите”.

Гриша Ганчев е безспорно най-успелият футболен собственик в България. Той пое клуба от родния си град през лятото на 1996г, когато отборът беше във втория ешалон и веднага го вкара в елита.После историята е известна на всички. Оранжевите, спечелиха 4 шампионски титли (1998, 1999, 2010 и 2011г), 4 Купи на страната (2001, 2004, 2008 и 2009г.) и една Суперкупа (2010г). Литекс се превърна в основен фактор и неизменен претендент за призовите места, постигайки близо 70 мача в евротурнирите.

Далновидната политика на мецената доведе до построяването на модерен стадион, близо две дузини играчи в националния тим и трансфери във всички топ първенства в Европа. Голямата гордост на клуба е успешно функциониращата Академия за таланти, от която в момента в първия тим има цели 12 футболисти. Екипът на Гонг също се присъединява към пожеланията за здраве, благоденствие, хармония в личния живот, успехи и победен дух както в бизнеса така и в спорта.