Наставникът на Литекс Живко Желев беше критично настроен след загубата 1:2 у дома срещу Пирин Благоевград в 5-ия кръг на Втора лига. Наставникът посочи липсата на острота в атака и достатъчно концентрация като основните причини за изненадващото поражение.

„Наистина противникът беше добре групиран. През първото полувреме владеехме инициативата, създадохме 2-3 положения от статични ситуации. Не успяхме да се възползваме. През първото нещото, което ни липсваше, беше остротата в атака. Много лежерно – на крак – искахме топката. Това беше причината да не успеем да отбележим”, коментира Желев пред DIEMA SPORT.

„През второто искахме да вдигнем оборотите и „заспахме”, жаргонно казано, при един тъч за първия гол. При втория „заспахме” при един корнер, не успяхме да ориентираме. После искахме да намерим себе си, да вкараме гол и да поставим футболистите на Пирин под напрежение. Вкарахме в добавеното време на мача. Ще си извлечем нужния тип поуки. Ще дойде този резултат като изтрезняване за играчите, защото футболът се играе под напрежение. Независимо какво се пише, какви са очакванията, тези момчета трябва да свикват с това. Трябва да дават максимума на моментните си способности в дадения мач. Ако се случи като в предния двубой – да играем добре и да загубим – ще го отдадем на липса на късмет, но днес не бяхме толкова концентрирани. Не бяхме дисциплинирани. Много елементарни грешки – от две статични положения ни вкараха. Другото беше липсата на острота и креативност в атака.”

„Не може липсата на опит да е оправдание. Футболистите изнесоха доста добър сезон миналата година. Просто всичко е горе в главите и трябва по най-бързия начин да излезем от тази ситуация най-вече психически”, допълни Желев.