Наставникът на Литекс Живко Желев остана крайно разочарован от поражението с 0:1 от Септември в първия мач от шестия кръг на Втора лига. Според него проблемът при неговите момчета е, че съставът е малък, тъй като много играчи напускат, а освен това пропуските са били фатални тази вечер.

"Благодаря на играчите. Срещнаха се два тима. По-добрият отбор загуби. Доминирахме през по-голямата част. Изпуснахме много ситуации, благодарение на каласата на Банков. Поне едно положение трябваше да вкараме. Има го и това", започна той.

"Всяка година има отлив. Много е тежко да направиш боеспособен отбор в началото на сезона. При положение, че са си тръгнали много играчи, трябва да се напаснем. Момчетата, които идват, не са готови да бъдат титуляри и да дърпат отбора напред. Ще го израстат. Очаквам входящи трансфери бързо. Тежко е. Играем много добър футбол, но ни липсва завършващият удар", продължи спецът.

"Не мрънкам. Щом съм приел тази роля, стискам зъби и гледам да си върша работата по най-добрия начин. Има много мачове. Не знам как решиха първият месец да изиграем 8 мача в тази жега. В края на крищата се съгласяваме. Каквото ни предложат, се съгласяваме. Тежко е, но има много мачове. Литекс не е завършен. Очакваме да дойдат нови, които ще вдигнат нивото. Конкуренцията ражда качество. На повечето позиции има по един човек", допълни още Желев.