„Стигнахме трудно до трите точки, защото Литекс игра може би най-добре от всички в домакинските ни мачове тук. Срещу нас всички играят с голямо настроение. Хубаво е, че през второто полувреме намерихме сили и характер да променим нещата”, коментира треньорът на Монтана Ферарио Спасов след победата с 2:1 над Литекс в 13-ия кръг на Втора лига.

„Дадохме им много малко шансове и изглеждахме много по-компактно. Трите точки дойдоха най-трудно от всички победи, които сме спечелили. Натрупаха се доста мачове. Победихме един качествен съперник днес. Големият герой беше Иван Михов, който имаше проблеми, но показа мъжество и игра на високо ниво. Всички момчета днес се потрудиха доста. Тази група е доста оспорвана и всеки мач е важен. Искам отборът да има постоянство”, добави още Спасов.

„Наистина надиграхме Монтана през първото полувреме. Водим в резултата, имаме няколко добри шансове, а не успяваме да отбележим и второто полувреме ни вкарват. Държа да кажа, че отбор не се гради за ден-два или месец. Надявам се да не ни падат главите и няма за какво. Ще се стараем да вземем колкото може повече от следващите мачове”, пък коментира старши треньорът на Литекс Живко Желев.

„Ние не успяваме да затрудним само Монтана, а и други съперници. Слабите ни мачове се броят на пръсти. Продължаваме да изискваме доста от футболистите. Трябва им малко повече време на новите футболисти. Убеден съм, че ако успеем да задържим всичките си футболисти, Литекс ще изглежда по различен начин. Важното е като излязат на терена да се влагат и да мислят само за конкретния мач”, каза още Желев и добави:

„Във всеки мач излизаме и играем за победа. Вече времето ще покаже до къде ще стигнем.”