Созопол ще изиграе своя първи официален мач на "Арената" за новата 2021 година. Морският тим ще приеме в събота /20-и февруари/, от 14:00 часа Литекс - пряк опонент за по-горна позиция в класирането, в среща от 19-ия кръг на Втора лига.

Това е първи официален двубой за "небесносините" пред своя публика през настоящата календарна година. Заради епидемичната обстановка, отборът отново ще играе пред празни трибуни, но това няма да попречи на верните привърженици да подкрепят своите любимци от изкуственото игрище над подземния паркинг под таблото.

В състава на Маргарит Димов се завръщат наказаните Мариян Димитров, Галин Димов и Иван Колев. Тримата пропуснаха първата среща на Созопол заради натрупани картони, но вече са на линия за предстоящата важна битка с "оранжевите". Созопол допусна поражение с 2:1 на старта от Добруджа в Добрич, но остави отлични впечатления с играта си и ще се опита да се реваншира този уикенд, за да вземе своето.

Гостите от Ловеч завършиха наравно 1:1 в първата домакинска среща със Септември Симитли и се намират на 9-то място с актив от 21 точки, докато "небесносините" са с 20 на 10-та позиция. В първата среща в Ловеч, "оранжевите" спечелиха с 3:2, а попаденията за Созпол реализираха Антонио Ласков от свободен удар през първата част, изравнявайки резултата - 1:1 и Иван Колев в края на мача. За домакините един гол добави новото попълнение в състава на Маргарит Димов - Борис Тютюков. В следващия 20-ти кръг, Созпол почива и ще прибави служебни 3 точки от преустановилия участие Кариана Ерден. Морският състав трябваше да гостува в село Ерден, но поради случилите се обстоятелства, ще играе контролна среща с Янтра Габрово в Стара Загора.

Съдийска бригада от Сливен ще ръководи мача в събота с ловчанлии. Главните действащи лица ръководиха мача на "небесносините" - една от последните контроли с Розова долина Казанлък в Твърдица, завършила 2:2 с гол за СОЗОПОЛ в последната атака на мача. Главен съдия на двубоя с Литекс е Димо Димов с помощници Станимир Трифонов и Петър Балтов. Четвърти съдия ще е Валентин Станчев - всичките от Сливен. Съдийски наблюдател - Георги Хаджийски от Пловдив.