Пламен Николов се е заел с функциите на помощник-треньор. Той помага на добрия си приятел Люпко Петрович в Литекс.

75-годишният сръбски специалист се завърна в България в началото на годината и стана спортен директор на ловчанлии, а от този месец вече е и старши треньор на оранжевите. В момента той работи съвместно с бившия наставник на тима Андрей Андреев, който остана в щаба, а към него се присъедини и Пламен Николов.

Новото треньорско ръководство дебютира с победа с 1:0 над Добруджа в Ловеч. Утре оранжевите гостуват на третия в класирането Крумовград, като целта е оставане на тима във Втора лига.

Двамата с Люпко Петрович са в отлични отношения след престоя на сръбската легенда начело на Левски. Бившият капитан на сините изпълняваше ролята на скаут при втория престой на треньора начело на столичани през 2016 година, но след завръщането на Станимир Стоилов начело на тима в началото на септември 2021 година ветеранът бе освободен.

Заедно с него си тръгнаха още Георги Тодоров, Валери Греков, Валтер Рудолф и Ивайло Петров.

"Информираме ви, че с оглед финансовото състояние на клуба и оптимизиране на бюджета на ПФК Левски за сезон 2021/2022 г. се закрива позицията "спортен организатор" (скаут) в клуба", обявиха тогава от клуба.