Старши треньорът на ЦСКА 1948 Петко Петков определи по-голямото желание за успех на Литекс като ключово за успеха на ловчанции в двубоя между двата тима.

Мисля, че мачът бе абсолютни равностоен, даже владеехме топката повече. Във футбола това няма никакво значение, след червения картон спадна доста нивото на нашата игра. Липсваше ни един човек в средата, това ни костваше повече усилия. Не съумяхме да направим достатъчно голови положения."

"Този червен картон повлия на играта до голяма степен, до този момент имахме превес на терена. Трябваше да отстъпим, да се дръпнем назад. Трябват ни още доста неща, които трябва да подобрим в играта."

"Те и Литекс не създадоха много ситуации, мачът бе тактическо надлъгване, те успяха да вкарат, ние не."

"Аз знам, че във футбола не може да се играе без напрежение, играчите трябва да свикват с целите и да се печелят мачовете."

"Вкараха един гол, ние не успяхме. Във футбола няма млади и стари. Това е един отбор на Литекс, който не трябва да се подценява. Ние още свикваме с Б група, имаме доста нови футболисти, явно липсва сработване."

"И това е във футбола важно, не мога да кажа, че не бяхме агресивни. Това не е липса на агресия, но трябва да го прибавим и това. Литекс имаше по-голямо желание, показа го на терена и спечели мача."