Монтана постигна много важен обрат за 2:1 при гостуването си на Литекс в мач от 28-ия кръг на Втора лига.

Тимът от Монтана е вкопчен в борбата за двете плейофни места, които ще дадат право на участие в баражите за елита, така че победата бе задължителна.

Тя обаче не изглеждаше толкова близо, след като в 10-ата минута Георги Иванов откри резултата в полза на Литекс с великолепно изпълнение от над 25 метра, попаднало във вратата на гостите.

Оше до края на полувремето обаче Монтана успя да обърне резултата. Николай Цветков изравни в 33-ата минута, а в последните секунди на полувремето Йордан Йорданов реализира за 2:1. Огромна заслуга за попадението имаше Димитър Илиев, който асистира много хитро с пета.

През втората част Монтана продължи да бъде по-активният отбор като Тони Тасев на няколко пъти можеше да реализира. Нов гол обаче не падна и така гостите си тръгнаха от Градския стадион в Ловеч с 3 точки.

А с тях Монтана се върна на второ място с 57 точки. 1 по-малко има ЦСКА 1948. Третият отбор в борбата за двете плейофни позиции е Арда Кърджали, който по-късно в неделя приема Поморие. При успех Арда ще се изправни по точки с ЦСКА 1948.