Литекс и Локомотив София завършиха 1:1 в двубой от 24-ия кръг на първенството във Втора лига. За Локо точен беше Василев в 33-ата минута, а домакините възстановиха равенството с гол на Кристиян Петров в 65-ата минута. След това равенство Локомотив излезе временно на първото място с актив от 46 точки, колкото има и Пирин Благоевград, но отборът от южния град е с по-лоши показатели от директните двубои. Литекс е на 8-ото място с 27 точки.

Локомотив стартира доста навито и в рамките на няколко минути създаде напрежение пред вратата на съперника. В 3-ата минута Цветков опита да преодолее съпротивата на бранителите на Литекс, но беше спрян. Минута по-късно отново той от пряк свободен удар не съумя да се разпише. В 6-ата минута Мики Орачев не можа да се разпише от интересна ситуация.

В 13-ата минута Диков се освободи от опеката на бранител, но ударът му мина встрани от вратата. Локомотив опита да създаде поредна опасност пред вратата на Шаламанов, но Бабалиев беше спрян от бранител на домакините в 32-ата минута.

В 33-ата минута Мартин Василев откри резултата в полза на столичани като от около метър вкара топката в мрежата.



Шест минути по-късно Цветков центрира от пряк свободен удар в наказателното поле на Литекс, но бранителите на тима от Ловеч се справиха със ситуацията.

Литекс опита да затрудни отбраната на Локомотив в 44-ата минута, но след центриране от пряк свободен удар Митрев се справи със ситуацията.

В 54-ата минута Локомотив изпълни пряк свободен удар, но Шаламанов изчисти в корнер, а след изпълнението му Диков извърши нарушение в атака.

Литекс стигна до изравнително попадение, след като в 65-ата минута Кристиян Петров получи топката от Николов в наказателното поле и я прати в мрежата на Митрев.

Литекс опита атака към вратата на съперника в 87-ата минута, но Бауренски стреля слабо, а имаше и сигнал от страничния рефер за засада. Три минути по-късно Петър Христов стреля от центъра, опитвайки се да изненада Митрев, не му се получи. От пряк свободен удар Локомотив опита да потърси победен гол в добавеното време на двубоя, но бранителите на Литекс се справиха със ситуацията. В последната минута на добавените 3 минути Локо получи правото да изпълни пряк свободен удар. Зад топката застана Цветков, но ударът му не сполучи.

Така в крайна сметка двата тима взеха по 1 точка.

Литекс Ловеч - Локомотив София 1:1
голмайстори: 0:1 Мартин Василев (33), 1:1 Кристиян Петров (65)

съставите на двата отбора:

Литекс: Шаламанов, Минков, Николов, Петров, Сандов, Митрев, Иванов, Бонев, Димитров, Неделчев (70-Петър Христов), Бауренски (90-Петър Петров)

Локомотив София: Митрев, Ферари (75-Григор Долапчиев), Петков, Василев, Орачев, Милошев, Бабалиев (63-Семерджиев), Роча, Цветков, Диков, Александров (63-Стефанов)

съдия: Васимир Ел-Хатиб