Литекс записа първата си победа в първенството на Втора лига, след като в мач от 3-ия кръг надви Арда Кърджали с 2:0. головете за успеха на домакините реализираха Тафраджийски и Капитанов. 

В 13-ата минута на срещата между Литекс и Арда Кърджали, домакините от Ловеч откриха резултата. Чанев изпусна Тафраджийски и за последния не остана нищо друго освен да открие резултата. Малко по-късно Макриев падна в наказателното поле на домакините, но съдията остави ситуацията без последствия.

Три минути преди края на полувремето Томас Цвятков излезе очи в очи с Караджов, който спаси удара на атакуващият футболист на Литекс, след като отбраната на Арда подцени ситуацията.

В края на първото полувреме Пламен Крумов стреля от пряк свободен удар, като топката беше на около 20-ина метра от вратата на Петър Петров, но ударът му не намери целта.
През втората част Арда опита да натисне съперника и създаде няколко опасни ситуации пред вратата на Литекс.

Веселин Марчев опита удар към вратата на домакините, което беше и първото най-сериозно положение пред вратата на Литекс, но ударът му мина много близо до страничната греда. Красимир Илиев стреля от около 30-ина метра, но не сполучи да изравни резултата в 85-ата минута на двубоя. 

Литекс направи резултата 2:0 в 90-ата минута, когато Тафраджийски намери добре Капитанов и той оформи крайния резултат. В последните секунди Капитанов пусна отличен пас към Тафраджийски, но ударът му с глава беше спасен от Караджов.

Така Литекс записа първата си победа в първенството и има актив от 3 точки и заема 10-ото място, а Арда е с 4 точки на осмата позиция.