Отборите на Литекс и Янтра не успяха да излъчат победител в двубоя помежду си от 11-ия кръг на efbet Лига. Двубоят на градския стадион в Ловеч завърши без голове – 0:0.

Във временното класиране на втория ни ешелон Янтра заема шестото място с актив от 17 точки, докато Литекс е 12-ти с 13 пункта на сметката си.

Гостите от Янтра започнаха много добре срещата и не позволиха на своя противник да осъществи очаквания домакински натиск. Именно играчите на Вили Вуцов създадоха и първата добра ситуация в срещата. Още в 5-ата минута Петър Вуцов имаше възможност да отправи далечен удар, но за негово съжаление стреля неточно.

Три минути по-късно, след нова атака по левия фланг, топката бе подадена към Тони Иванов, който преодоля бранител и стреля с левия крак. Вратарят на домакините спаси, а при последвалата добавка на Иванов, топката излезе в аут.

Последваха два корнера в полза на тима от Габрово, като при втория Петър Казаков стреля много силно, по земя, но вратарят на домакините плонжира и спаси.

Тони Иванов бе много близо до това да открие резултата в полза на Янтра в 23-ата минута. След нов пробив по лявото крило и подаване в пеналта, Иванов бе оставен непокрит, но реши да стреля без подготовка и сгреши, пращайки топката покрай десния страничен стълб.

Футболистите на Литекс отговориха с добро положение, което се разкри пред капитана Илиян Капитанов. Той стреля по диагонала отляво, но не намери добре топката и тя не попадна в целта.

В 36-ата минута гостите удариха греда след далечен удар и рикошет в тялото на бранител на Литекс. След това топката попадна в Тони Иванов, който обаче бе в положение на засада.

Втората част започна кошмарно за домакините, които само минута след подновяването на играта, трябваше да правят принудителна смяна. Йоан Лозанов пострада лошо, след като падна на терена, а Даниел Гаджев стъпи върху него. На мястото на Лозанов в игра се появи Васил Нанков.

В 61-ата минута домакините стигнаха до „златен” шанс за гол, който обаче бе пропилян от Илиян Капитанов. След грубо неразбирателство в отбраната на Янтра, Илиян Капитанов се включи от втора позиция и необезпокояван от никой стреля много силно, но за негово нещастие и толкова неточно. Това бе най-чистото положение за домакините от началото на мача.

Янтра отговори с опасна атака отдясно, при която топката бе центрирана пред вратаря на Литекс, но бранител на домакините успя първоначално да изчисти. Последваха два последователни удара към вратата на тима от Ловеч, но бранители в „оранжево” успяха да блокират топката.  

Три минути преди края на редовното време гостите от Габрово направиха фрапантен пропуск. След грешка при изнасянето на топката, футболистите на Янтра организираха контраатака, която обаче завърши с разочароващ удар на Даниел Младенов. Опитният футболист получи около точката на дузпата, но бе с гръб към вратата. При завъртането си, Младенов отправи силен шут с левия крак, но бе крайно неточен.   

FT ЛИТЕКС – ЯНТРА 0:0

 

11-ти кръг, Втора лига

Стадион: Градски, Ловеч

Рефер: Мариян Гребенчарски, Самоков

Литекс: 1 Алекс Божев, 33 Галин Ташев, 5 Махаил Минков, 15 Росен Маринов, 3 Александър Ангелов, 4 Георги Стайков, 6 Йоан Лозанов, 16 Иван Иванов, 8 Евгени Игнатов, 21 Илиян Капитанов , 11 Сулиман Абдулганию

Старши треньор: Добромир Митов

Янтра: 1 Християн Василев, 17 Петър Вуцов, 6 Петър Казаков , 5 Цветелин Радев, 71 Тони Иванов, 89 Мартин Ангелов, 19 Ивайло Михайлов, 99 Даниел Гаджев, 18 Валентин Цветанов, 11 Даниел Младенов, 21 Божидар Томовски

Старши треньор: Велислав Вуцов