Отборите на Пирин Благоевград и Литекс не успяха да се победят и завършиха при резултат 0:0 в среща от 12-ия кръг на родната Втора лига. На два пъти капитанът на "орлетата" Николай Бодуров удари греда и пропусна да донесе трите точки за своя тим.

Благоевградчани бяха по-настойчивият тим на терена и имаха повечето ситуации, но "оранжевите" стояха много солидно в защитата и не допуснаха да бъдат пробити. На два пъти обаче имаха и късмета топката дасе удари от гредите на вратаря Шаламанов. 

С това равенство Пирин остава на третата позиция с актив от 23 точки, като изостава с две от Локомотив София, но възпитаниците на Уорън Фийни са с два мача повече. Литекс пък е 7-и с 15 пункта. В следващия кръг "орлетата" гостуват на временния лидер Кариана Ерден, докато Литекс гостува на Струмска слава. 


Първата по-добра възможност дойде в шестата минута, когато топката бе центрирана отдясно в наказателното поле на Пирин, където Олег Димитров засече на близката греда, но слабо и Петър Петров улови.

Минута по-късно Антон Карачанаков падна в наказателното поле на гостите след сблъсък с Мартин Сандов и поиска дузпа, но главният съдия подмина ситуацията.  

В 8-ата минута Пирин създаде първата си опасност пред вратата на Литекс. Спас Георгиев центрира отдясно в наказателното поле, където Преслав Йорданов стреля с глава, но покрай вратата на Илия Шаламанов.

В следващите минути играта се развиваше на бавни обороти, като ситуациите липсваха. 

В 23-ата минута Йорданов засече с глава центриране от ъглов удар, но неточно покрай вратата на Литекс. В ответната атака Адриан Гергинов изведе Стефан Неделчев на скорост към наказателното поле на Пирин. Нападателят обаче се засуети и Николай Бодуров успя да го блокира. Топката стигна до Димитров, който стреля, топката обаче рикошира в играч на домакините и стана лесна за вратаря Петров. 

Шест минути след това домакините удариха греда. Антон Карачанаков центрира от корнер, а на далечната греда Николай Бодуров надскочи Иван Иванов и стреля с глава, но топката се отби от напречната греда на Шаламанов и излезе в аут.

Три минути пред края на полувремето беше извършена принудителна промяна в състава на домакините. С контузия напусна Стилиян Николов, който беше заменен от Архан Исуф.

В добавеното време на първата част домакините можеха да излязат напред в резултата. Топката стигна до Красимир Станоев в наказателното поле, който стреля. Кълбото обаче се отби от капитана на Литекс Пламен Николов и замалко не попадна във вратата на Шаламанов, като премина на сантиметри от гредата.  

В минутите през втората част липсваха ситуациите пред двете врати, като играта често беше накъсвана заради нарушения. 

В 67-ата минута Иван Митрев стреля от пряк свободен удар пред наказателното поле на Пирин, но прати топката право в ръцете на Петров.

Двадесет минути преди края на редовното време Карачанаков засече с глава центриране на далечната греда отдясно, но прати топката над вратата на Шаламанов.

Четвърт час преди края на двубоя домакините пропуснаха шанса да стигнат до победата. Резервата Джордж Оукли бе намерен на границата на малкото наказателно поле и шутира силно, но над вратата на гостите.

В 81-ата минута „орлетата“ удариха и втора греда. След центриране от корнер отново Бодуров се справис Иван Иванов в наказателното поле и стреля с глава, но топката се отби от десния страничен стълб на вратаря Шаламанов.

До края на срещата Пирин се настани трайно в половината на своя опонент и опита да стигне до побения гол, но така и не го намери и двубоят завърши при нулево равенство.


FT  ПИРИН БЛАГОЕВГРАД – ЛИТЕКС 0:0

Стартови състави на двата отбора:

ПИРИН БЛАГОЕВГРАД: 99. Петър Петров – 5. Николай Бодуров (к), 38. Александър Дюлгеров, 3. Александър Бастунов, 14. Стилиян Николов, 11. Станислав Манолев, 17. Спас Георгиев, 71. Антон Карачанаков, 44. Конър Хендерсън, 31. Красимир Станоев, 18. Преслав Йорданов

Старши треньор: Уорън Фийни

ЛИТЕКС: 24. Илия Шаламанов-Тренков – 77. Мартин Сандов, 15. Християн Петров, 4. Адриан Гиргинов, 22. Пламен Николов (к), 16. Иван Иванов, 5. Йоан Бауренски, 34. Олег Димитров, 23. Иван Митрев, 12. Добромир Бонев, 14. Стефан Неделчев

Старши треньор: Живко Желев

Главен съдия: Васил Минев, град София

Стадион: „Христо Ботев“, град Благоевград