Един от претендентите за лидерската позиция във Втора лига ЦСКА 1948 допусна първата си загуба от началото на сезона. Тя дойде в гостуването на Литекс в Ловеч с 0:1. 

Автор на единственото попадение за "оранжевите" беше Денислав Мицаков малко преди изтичането на един час от началния съдийски сигнал. Малко преди това Веселин Васев беше изгонен от състава на гостите, а след попадението в мрежата си те не можаха да намерят отговор и да изравнят. 

Мачът беше равностоен, завързан и много приятен за окото. И двата тима имаха достатъчно ситуации да преследват успеха, но в крайна сметка с трите точки се поздравиха домакините. Така те се доближиха до местата за разпределение на квотите за елита. 

Иначе в първата част нападателите и на двата тима изпуснаха изгодни ситуации. Дори играчите на Литекс стигнаха и до гол, но той беше отменен. В 25-та минута Кристиян Тафраджийски засече едно центриране в наказателното поле и с крак от воле прати топката в мрежата. 

Той обаче беше в изключително тънка засада, която беше забелязана от страничния рефер и затова попадението не беше зачетено. Така статуквото без попадение се запази до почивката. След нея беше още по-интересно. 

Първо в 48-та минута Веселин Васев получи втория си жълт картон за задържане на съперник и остави тима на ЦСКА 1948 с човек по-малко до края и направи много трудна задачата му в преследване на успеха. 

В 50-та минута "червените" искаха и дузпа. Тогава Светослав Диков претендираше, че е задържан в наказателното поле и падна в него, но реферът Георги Кабаков прецени, че няма достатъчно основания да посочи бялата точка. 

В 54-та минута ЦСКА 1948 изпусна най-чистото си положение. Тогава Мариян Огнянов свали топката за Светослав Диков на около 5-6 метра от голлинията, но ударът на топреализатора във Втора лига за миналия сезон мина на сантиметри над вратата. 

Развръзката в мача настъпи в 59-та минута. Тогава Кристиян Тафраджийски намери Денислав Мицаков пред наказателното поле и той с прекрасен фалцов удар прати топката в сглобката на вратата - неспасяемо за вратаря Емил Михайлов. И така резултатът беше открит. 

След това попадение тимът от столицата тръгна напред в търсене на изравняването, за да предотврати първата си загуба. Но натискът му беше безплоден, а и доста безидеен. Литекс действаше на контри, но на няколко пъти Михайлов спаси опасни удари към вратата си .

В 87-та минута още един гол на ловчанлии беше отменен заради засада, като този път Тонислав Йорданов прати топката в мрежата. Но засадата в тази ситуация беше категорична и не беше подмината от реферите и гол нямаше. 

Така след тази развръзка ЦСКА 1948 остана на шестата позиция с 12 точки, на една зад втория и на шест зад лидера Царско село. Литекс е с 10 точки и е на позицията под днешния си съперник, вече мечтаейки и за по-предно класиране.