Отборите на Локомотив София и Литекс постигнаха победи в мачовете си от 15-ия кръг на Втора лига, които се играха в неделния следобед.

„Железничарите” се наложиха с 2:0 над Кариана Ерден с попадения през първото полувреме. От друга страна Литекс победи с категоричното 4:0 при гостуването си на Спартак Варна в Балчик.  "Оранжевите" бяха по-активни през целия мач и закономерно се поздравиха с успех.

Трите точки край морето приближават тима на Живко Желев към третото място в класирането на Втора лига - Литекс е на четири пункта от тройката.

Илиян Капитанов даде аванс на гостите от Ловеч в 41-ата минута с точен удар с десния крак. Малко по-късно гредата помогна на стража на "соколите" Христиан Славов. В 71-ата минута обаче последният трябваше да бърка в мрежата си - Тонислав Йорданов направи 2:0 с изстрел от бялата точка. Веднага след това гостите се разминаха с трети гол. В края Иван Митрев и Йорданов фиксираха крайното 4:0 за "оранжевите".

Локомотив Сф се наложи с 2:0. Резултатът бе открит от Цветомир Вачев в 30-ата минута. Пет минути по-късно преднината на домакините бе удвоена. При един далечен удар топката срещна гредата, а при добавката Светослав Диков я прати за втори път в мрежата.