Арда Кърджали победи Литекс с 1:0, в среща от 18-ия кръг на Втора професионална лига. Ръководството на домакините осигури перфектни условия за игра, въпреки лошото време и падналия сняг. Президентът на 
клуба Петър Пешев заедно с десетки доброволци, се включиха в почистването на терена.

Първи до по-сериозна опасност стигнаха играчите на Стойчо Стоев, като в 21-та минута Коконов центрира в наказателното поле на гостите и се наложи защитник да изчисти в ъглов удар. Две минути по-късно, Георги 
Иванов от Литекс можеше да отбележи гол, но от непосредствена близост пред Караджов не успя да се разпише. В 26-ата минута Петър Христов се пребори за една висока топка, като я насочи към Иван Коконов, който нахлу в наказателното поле, но вратарят парира удара му.

Футболистите на Арда засилиха оборотите и в 35-ата минута Венцислав Бенгюзов отправи опасен удар от границата на наказателното поле, но малко не му достигна за да се разпише. След удар на Тонислав Йорданов в 38-ата минута, топката срещна страничната греда на вратата на домакините. Отново Бенгюзов бе в основата на поредната опасна атака, но стражът на Литекс бе на своето място.

След почивката играчите на Арда трайно се настаниха в половината на Литекс, търсейки победата. Секунди след първия съдийски сигнал Ивайло Найденов изведе отлично Марчев, но се наложи вратаря на гостите да напусне очертанията на вратата за да изчисти топката. В 50-ата минута Бенгюзов изпълни опасно пряк свободен удар, но Петров отново показа невероятен рефлекс. Пет минути по-късно Коконов се опита атрактивно да засече топката в наказателното поле, но играч на ловчанлии сложи тялото си пред топката.

Малко след като се появи в игра Ахмед Осман имаше отлична възможност, след като получи топката в наказателното поле, излъга защитник, но после ударът му бе избит. Победата за Арда донесе Иван Коконов, който в 85-ата минута засече центриране по тревата на Марчев и хвърли в екстаз феновете на отбора.Още в първата си среща за годината, официален дебют направиха новите попълнения Петър Христов, Иван Коконов, Ивайло Найденов и Васил Добрев

С тази победа Арда вече има в актива си 34 точки, като заема третото място в класирането. В следващия кръг Арда гостува на Пирин, а срещата е на 2 март от 15:30 часа в Благоевград.

Състав на Арда: Караджов, Крумов, Сандев, Найденов, Кръстев, Чанев, Бенгюзов, Марчев, Коконов, П.Христов, В.Христов (Ганев, Добрев, Стоев, Плахов, Осман, Мартинс, Карадайъ).