Двукратният шампион на България с отбора на Литекс (Ловеч) Стоян Ставрев започва работа като треньор на вратарите в третодивизионния Розова долина (Казанлък), съобщи фейсбук-страницата на клуба. 47-годишният Ставрев ще отговаря за играчите под рамката както при мъжете, така и в школата на клуба, която особено в малките възрасти – се радва на сериозен интерес от децата в града.

Ставрев е роден в Тополовград и започва кариерата си в Хасково, след което през 1997-а година преминава в Литекс (Ловеч). Там той остава до 2004-а година, като в този период е шампион на страната през 1998-а и през 1999-а година. Пак с Литекс два пъти вдига над главата си и Купата на България. С "оранжевите" записва 12 мача в европейските клубни турнири. Кариерата му минава още през Берое, Локомотив (Пловдив), Черно море (Варна), където пък започва и като треньор на вратарите. Общо в Първа лига с всичките клубове, чиито цветове е защитавал, има 195 мача, а във всички турнири двубоите срещу името му са над 250.

След мачовете от есенния дял, Розова долина (Казанлък) е на 5-о място в Югоизточната Трета лига с 36 точки или изоставане с 8 от лидера ОФК Несебър. Но в Казанлък започнаха да говорят за изкачване в професионалния футбол след поредицата от прилични сезони, привличането на опитен и доказан треньор като Стоян Ставрев е още една индикация в тази посока.