Със сигурност няма фен на ЦСКА, който иска да си спомня датата 29 ноември. Не за друго, а защото на тази дата "червените" претърпяват най-голямата загуба в цялата си история. Тя идва преди 20 години, а в ролята на палача е Литекс. 

Тогава ловчанлии са се запътили към втората титла в историята си, а по пътя към нея не признават никакви авторитети. И съсипват от бой на Градския стадион в Ловеч водения от легендата Димитър Пенев тим с 8:0, записвайки завинаги в историята. 

Дотогава най-голямото поражение за "армейците" е нанесено от вечния им съперник Левски. Само четири години по-рано "сините" разбиват опонента си със 7:1. 

Преди 20 години Пената е начело на състав, който е смесица от опитни и доказани бойци, като Валентин Станчев, Емил Кременлиев, Георги Йорданов и Валентин Найденов, както и изгряващи млади таланти, като Мартин Петров и Стилиян Петров. Но това не трогва бъдещия шампион. 

В снежната обстановка в Ловеч, подобна на днешната в цяла България, истинска виелица се извива пред "червената" врата още преди почивката. Само за 45 минути "оранжевите" вече са нанизали пет безответни попадения, а разгромът се очертава още в този момент. 

Бившият играч на ЦСКА Росен Кирилов поставя началото на голеадата в 20-та минута, а само девет по-късно Димчо Беляков удвоява. Класиката е оформена от Стефан Юруков в 39-та, а само минутка преди почивката Беляков се разписва за втори път. 

В продължението на първата част слисаната защита на ЦСКА, която играе така, сякаш тепърва е събрана за първи път на тренировка, е изненадана за пети път, а автор на попадението е Драголюб Симонович, който след време става спортен директор на "червените". 

Вихрушката от головете не секва и след почивката. Водени от настоящия главен мениджър на ЦСКА Стойчо Стоилов, който тогава носи оранжевата фланелка, ловчанлии довеждат нещата до исторически погром. Той се разписва от дузпа в 57-та минута за 6:0, а в 75-та минута нанизва и седмия гол в мача. 

Историческото изражение на резултата оформя Димчо Беляков в последната минута, правейки по този начин и хеттрик. Публиката в Ловеч е в екстаз, а гостуващата агитка е посърнала и напуска стадиона преди последния съдийски сигнал. 

Феновете на "червените" са толкова бесни на любимците си, че в знак на протест режат гредите на "Армията". Сегашният президент на ЦСКА Гриша Ганчев тогава е начело на Литекс и обявява двойна премия за играчите си след този крупен успех.