Наставникът на Литекс Любослав Пенев заяви, че А група без ловчанлии и ЦСКА не е интересна. Специалистът коментира, че не се притеснява, че води отбор в Б група и добави, че поддържа постоянен диалог с играчите си.

„Аз съм зрял човек. Претендирам да съм професионалист и смел треньор. Познавам и отбора, и ръководителите. Ние сме близки приятели и за мен не бе проблем в този момент да помогна. Оптимисти сме“, започна Пенев в специално интервю за Diema Sport и А група токшоу.

„Бях наясно, че или сме в първа в дивизия, или в първа. Така че приех всичко. Доволен съм от това, което показваме в мачовете. Това се реши, приемаме го и продължаваме с мачовете, които ни предстоят“.

„Не ми е проблем, аз съм минал по този път. Това не ме притеснява. Аз ежедневно се срещам с играчите. Има диалог, непрекъснат между нас. Може би в началото бе тъжно, но няма време за съжаление. Ние сме в Б група ще изиграем мачовете, които предстоят. Вярваме, че ще постигнем резултати и догодина да се върнем в новата лига. Те я наричат Висша лига, но аз не виждам нищо висше в нея. Аз съм оптимист. Аз вярвам, че ще бъдем в елита. Но нека не наричаме това формирование Висша лига. Нека измислим нещо друго“.

„Психологически момчетата бяха разстроени. Но нямахме време да мислим за това, което се случи. Работим това да не се повтаря. И аз и цялото треньорско ръководство помогнахме да се излезе от тази ситуация. Аз съм доволен от всички. Млад отбор сме. Аз им пожелавам добро бъдеще в европейския футбол и мисля, че много играчи имат място там. Не е интересно без ЦСКА и Литекс в А група. За мен това е някакъв абсурд. Не е невъзможно да остана в Литекс и есента, но нека не изпреварваме събитията. Нека не коментираме. Интересуваме настоящето“, каза още специалистът.

„Нашият отбор изглежда така, както искаме. Отборът ще играе още по-добре“, добави Пенев.

„Аз съм оптимист и човек, който когато работи, дава всичко от себе си. Не ме притеснява изобщо, че водя отбор в Б група“, завърши наставникът на ловчалии.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS