След вчерашният триумф на Лацио със Суперкупата на Италия, в Еквадор се сетиха за позабравен герой, който се подвизаваше по терените в България в началото на новия век. Причината е, че в състава на „римските орли” през втората част се появи Фелипе Кайседо и след успеха с 3:1, нападателят вдигна трофея.

Местният сайт elcomercio.com, изброява еквадорските играчи, които са печелили титли в Европа.

Първият с такова постижение е бивш футболист на Левски. През 2003 година Мануел Мендоса печели Купата на България със сините. На финала срещу Литекс, игран на стадион „Васил Левски”, еквадорецът се появи в заключителните минути на двубоя, заменяйки Гарба Лавал. Левски спечели финала с 2:1 след голове на Константин Головской и Саша Симонович. Престоят на Мендоса на „Герена” ще се запомни с попадението му във вратата на ЦСКА. В това издание на Вечното дерби, което се игра на стадион „Българска Армия”, нисичкият играч се разписва в 90-ата минута, за да донесе успеха на сините.

Местното издание споменава имената и на други еквадорски играчи спечелили трофей в Европа. Сред тях личат тези на Антонио Валенсия (Манчестър Юнайтед), Кристиян Нобоа (Рубин Казан, Зенит), Едисон Мендес (ПСВ) и Секундо Кастийо (Цървена Звезда).