Новият старши треньор на Локомотив София Станислав Генчев остана със смесени чувства след победата с 4:2 над Литекс в контролна среща. Младият специалист е на мнение, че грешките трябва да се изчистят по най-бързия начин, с оглед наближаващото начало на сезона.

„Имаше неща, от които съм доволен, има и много, от които не съм, защото реално трябва е първа игра на цял терен за нашия отбор. Ние правихме подготовка с 15 човека и очаквах да има доста грешки в нашия отбор, защото има и доста нови неща, които изисквам от тях. Опитвахме се да правим това, което тренирахме, но и допуснахме много грешки, които трябва да изчистим по най-бързия начин, защото започва първенството. Имаме само три седмици“.

lap.bg
34 снимки

„Отворен процес е селекцията. Ще продължи доста дълго, тъй като не е лесно да привлечем футболисти на позициите, които търсим. Българския пазар е доста ограничен, търсим и чужденци, но не е лесно да дойде чужденец в българското първенство. Много трудно ги убеждаваме, докато се съгласят да дойдат. Процесът е доста труден“.

„Да ви каза честно и аз не знам какво се случва (б.р. – със Селсо Рапосо). Трябваше да дойде в понеделник, но го няма. Нямаме новини и какво се случва. Той ще си понесе санкциите, така че няма какво да го коментирам“, заяви Генчев след контролата.