КАС насрочи дата за делото на родния ЦСКА срещу ФИФА и Сивард Спрокел. То ще трябва да се гледа на 25 август 2020 година. На него "червените" ще се опитат да убедят КАС да отмени решението на ФИФА в полза на бившия футболист на фалиралия ЦСКА. 

В началото на февруари тази година световната футболна централа се произнесе в полза на Спрокел, осъждайки ЦСКА да изплати на бившия си футболист сумата от 167 000 евро плюс лихвите от 2015 година насам (б.а. над 325 000 лева). Освен това ФИФА наложи глоба на "червените" в размер на 15 000 швейцарски франка.

Тогава българският клуб получи 21-дневен срок за обжалване на решението пред КАС, което е и сторено.

До делото се стигна, тъй като адвокатите на Сивард Спрокел настояват ЦСКА да бъде признат за спортен наследник на ЦСКА, за да може футболистът да си получи парите от новия клуб. Доводитие им са, че този клуб използва името, емблемата, цветовете и стадиона на фалиралия ЦСКА. А също така на сайта пишело, че са припознали купите и титлите на "армейците". От своя страна адвокатите на ЦСКА обявиха пред Дисциплинарната комисия, че това не е така и новият клуб е наследник на Литекс.