Наставникът на Литекс Красимир Балъков затвърди добре познатата максима, че футболът не е стихотворение да го забравиш и че класата си е вечна. Особено като става въпрос за легенда и майстор с коженото кълбо като него. Старши-треньорът на "оранжевите" спази обещанието си и се изправи със свой отбор от колеги и приятели срещу тима на „Каталунците“, извоювали това право като награда за спечелването на турнира „Литекс Фенкупа’2015.

Двубоят по минифутбол бе белязан от сериозен зрителски интерес.На трибуните присъства почти целият представителен тим на ловчанлии, който бурно окуражаваше своя наставник. Имаше атмосфера , емоции, красиви фенки -всичко за да превърне един приятелски мач в истински футболен празник.

Срещата  завърши с победа за формацията на Бала с 2:1, в чиито редици личаха имената на неговите помощници Йончо Арсов, Добри Митов, Карим Рашван и Иво Иванов, както и треньорите от Академията Дани Моралес и Николай Димитров-Джаич. За вратар бе привикан Марин Орлинов, в игра с гол се включи и домакинът на отбора Павел Пенков.

Самият двубой премина в духа на феърплея и доброто настроение, а след това всички си направиха традиционната снимка за спомен.

С представянето си в мача бившият ас на Спортинг Лисабон и Щутгарт Красимир Балъков напомни , че неслучайно преди двадесетина години бе сред най-добрите халфове в света.Независимо че не отбеляза гол, плеймейкърът на няколко пъти предизвика аплодисментите на публиката със своите технични отигравания.

Не е тайна, че Бала е в отлична кондиция, тъй като продължава да е абсолютен режимлия, както по време на активната си кариера.Сега, макар на 48 години, той все още има капацитет да се изявявя на отлично ниво и неслучайно по време на подготовка изпълнява по-голяма част от физическите натоварвания наравно с възпитаниците си.

Макар да бе повече като шоу-мач, двубоят между „Приятелите на Балъков“ срещу „Каталунците“ премина оспорвано и динамично темпо, а двата отбора си играеха здраво и за победата.Зрителите станаха свидетели на атрактивни отигравания и немалко положения за краткото времетраене на срещата от 30 минути.