Талантите на СОУ „Климент Охридски“ - град Ловеч - са световни вицешампиони по футбол.

Възпитаниците на ловешкото школо играха на финала на ученическия Мондиал във Франция, но отстъпиха на  Турция с 0-4.

Резултатът  не е много обективен, тъй като възпитаниците на треньорите Евгени Колев и Ивайло Станев имаха 3-4 отлични положения. На два пъти удари на Хосеин Трайков бяха изчистени от голлинията, а шут на Иван Митрев срещна гредата. Отборът на ловчанлии е изграден от юноши на Академия Литекс,които наскоро спечелиха и Купата на БФС.

Независимо че малко не им достигна да триумфират с титлата, това е невероятен успех за  България и най-добро класиране на роден тим при досегашните участия. Българите стартираха надпреварата ударно още в предварителната група, побеждавайки убедително с  4-1 над Англия. Последва равенство 2-2 с тима на френската колония Реунион и разгром над Азербайджан с 5-2. Загубата с 0-2 от Турция не повилия на класирането ни за следващата фаза, в която бяха разбити сърбите с класическото 3-0.

 Парадоксалното е, че в тази важна среща на практика играхме без вратар, тъй като единственият ни страж бе получил червен картон в предния двубой. Под рамките застана бранителят Никола Гавов, който се справи отлично, а в предни позиции Георги Търов, Хосеин Трайков и Владислав Христов сразиха сърбите. 

На полуфиналите талантите от града на люляците отстраниха силния тим на домакините от Франция след изпълнение на дузпи. В редовното време нашите изравниха за 1-1 с гол на Иван Митрев.При наказателните удари вратарят Антон Ненов спаси един удар от бялата точка,а Михаил Кулов довърши „петлите“ и донесе ценния успех.

Трябва да се отбележи, че тимът ни изкара турнира без пет от основните си футболисти. Заради контузии участие не взеха голмайсторът Тонислав Йорданов и вратарят Петър Петров, а Ангел Лясков, Мартин Симеонов и Добромир Бонев бяха ангажирани в националния отбор.