Литекс постигна заслужена победа над Верея с 1:0 на своя садион в Ловеч в мач от „Б“ група, пише официалният сайт на ловчанлии. Успехът за „оранжевите“ дойде в последните секунди на мача, а в герой се превърна новото попълнение Густаво Кулма, разписал се от пряксвободен удар. Иначе ловчанлии можеха рано да си осигурят трите точки, но изпуснаха дузпа, нацелиха две греди и изтърваха други ситуации пред Вълков.Литекс натисна съперника си още от самото начало и за десетина минути набързо създаде 2-3 опасни положения. Георги Минчев обаче не успя отблизо да открие, а Александър Цветков удари напречната греда.

В 22-та минута гостите опитаха контра, при която Яшар стреля извън пенала , но Александров сигурно спаси. Малко след това Диого опита обстрел от далечна дистанция, но Вълков не допусна да бъде изненадан. В 27-7- минута след двойно подаване Кулма излезе на позиция, но би слабо. Секунди по-късно Георги Минчев напредна сам срещу вратаря, но и той не успя да го затрудни.

В 35-та минута Живко Желев повали нападателя Минчев в наказателното поле, при което главният съдия Вангелов отсъди наказателен удар. От бялата точка потърпевшият би силно в десния ъгъл, но за малшанс удари страничния стълб и пропусна.

В 54-та минута старозагорци за малко не поведоха, след като техен футболист с прехвърлящ удар почти от центъра чукна напречната греда.

Верея разчиташе на опасни контраатаки , които създаваха напрежение пред вратата на Александров. В дефанзивен план гостите се бяха групирали умело и с дружни усилия се справяха при многобройните центрирания на ловчанлии и опитите им да пробият ариергарда.

В последната минута на продължението Литекс заслужено стигна до успеха след перфектно изпълнение на Густаво Кулма от фаул. Колумбиецът матира Вълков с неспасяем шут при сглобката на гредите и донесе победата с 1:0.