Капитанът на Литекс Страхил Попов и младата надежда Кирил Десподов откриха учебната година в ловешкото училище „Васил Левски“, предава клубният сайт. По покана на директора Илица Петрова, оранжевите играчи бяха сред официалните гости на тържествената церемония, а после посетиха клас с първолаци.

Българският национал Попов, който е бил навремето прилежен ученик и е завършил с отличие Езиковата гимназия в Благоевград, приветства малчуганите и ги посъветва да наблягат на учението и знанието, за да се изградят като пълноценни и интелигентни личности, върху чиито плещи ще се крепи един ден бъдещето на страната. Талантът Кирил Десподов, който е възпитаник на школото, а тази година ще бъде абитуриент, насърчи децата паралелно с букварите и заниманията в класната стая, редовно да спортуват и каляват своето здраве.

От своя страна, децата пожелаха на гостите си тази година да триумфират като шампиони. Играчите на Литекс си припомниха и ученическите години и макар и малко трудничко, седнаха на първия чин, за да направят обща снимка с новите си приятели.

Вече близо десетина години ОУ „Васил Левски“ работи в отлично сътрудничество с Академия Литекс. В него е обособена футболна паралелка, в която са учили близнаците Миланови, Антон Недялков, Никола Колев, както и други от младата генерация на ловчанлии.