Освен с най-младия тим в елита, Литекс вече може да се похвали и с уникален фенклуб от хлапета, чиято възраст не надминава 5 години. Лично Христо Стоичков инспирира инициативата в ловешката детска градина Слънце, където наставникът бе посрещнат еуфорично от малчуганите. Със съдействието на компанията Кохинор България легендата подари на всички комплекти за рисуване, учебни и спортни помагала, както и много игри. Това не е първа такава проява на Камата. Често той участва в благотворителни акции , давайки личен пример за отношението към хората в нужда. Наскоро заедно с целия отбор Стоичков се включи в каузата на дъщеря си Мика , с която бяха събрани средства за домове за сираци в страната

Освен спорта, трябва да наблягате на ученето, да развивате вашата творческа мисъл и талант, да рисувате, да пеете....Всичко това ще ви помогне да се изградите като личности, а ако го правите задружно и в колектив, успехите още по-лесно ще дойдат, сподели Камата.

Той беше поздравен с импровизиран концерт от песни, а специално написаното за него стихотворение видимо го разчувства. Стоичков обеща да се превърне в треньор на своите нови приятели за предстоящото първенство между детските градини в Ловеч.