Футболната легенда Христо Стоичков заяви, че няма никакво намерение да става политик, но ще подкрепи студентите. Националното представителство на студентските съвети покани Стоичков за свое лице, а той прие с условие, че името му няма да бъде опетнено.

„За последен път заявявам, че аз съм безпартиен. Аз нямам партия. Моята партия е села, градове, където съм бил - това е моята партия, между хората. Аз съм симпатизант на хора, които мисля, че могат да оправят нещо в България. Моята е най-лесна, за разлика от всички вас. Взимам си багажа и си тръгвам - отивам си в Испания, отивам си в Щатите и въобще не ме интересува. Но, очите говорят най-ясно дали искат да правят нещо задкулисно или искат да вървят по правилния път. Аз съм тръгнал по правилния път и съм го извървял сам. Естествено е, че съм имал здрав колектив, здрави съотборници, добри треньори, добри президенти, които са подкрепяли моето бъдеще", добави футболната легенда.

Стоичков подчерта, че затова е дал съгласието си на тези хора да си изберат по демократичен начин те какво трябва да направят: „Ще намерят начин и подход, с умните хора на България, да ги упътят какво трябва да направят. Аз не искам нито един, когато излезе пред обществото или пред децата, и да каже ние искаме да направим това и утре да не може да го направи, значи той е излъгал всички, излъгал е мен. Това ще бъде моята първа крачка - аз да се оттегля сам, за да не цапат моето име".