Екип на испанското списание JotDown дойде на крака в Ловеч заради Христо Стоичков, информира официалният сайт на Литекс. Изданието за култура, изкуство и политика ще посвети в един от следващите си броеве обширен очерк и интервю с Камата. Наставникът на оранжевите се срещна с репортера Алваро Гонсалес, който го върна назад в годините за първите стъпки  на българина в Харманли и ЦСКА, Барселона и Примера Дивисион.

Стоичков разказа мили спомени и случки за триумфите с дрийм-тийма, впечатленията си за своите именити съотборници,  съперниците от Реал Мадрид, както и за треньорите, с които е работил.

Макар и да са минали почти 20 години от Световното в САЩ, легендата на родния футбол показа недвусмислено,че все още е ядосан много на френския съдия Жоел Киню, порязал трикольорите на полуфинала с Италия, когато не свири две дузпи.

„Мен да ме ощети съдия…Нормално е, случва се..,греши се…Но тогава този престъпник нагло ограби моята родина, отне мечтата и радостта на целия народ…Е, няма как на такъв човек да не ме е яд и да забравя гаврата му“, сподели в искрената си изповед Стоичков.