Наставникът на Литекс Христо Стоичков се включи с огромно желание и готовност в благотворителната кампания Големите за малките, в която известни български личности, сред които Стефка Костадинова, Йордан Йовчев, Васил Найденов, Стефан Данаилов, Стоянка Мутафова и други, рисуват картини заедно с големия италиански художник Албино Питти, информира официалният сайт на оранжевите.

Специално за инициативата всеки от гост-художниците e започнал творбата си с няколко щрихи, а Албино Питти е довършил идеята му с изразните средства на абстрактното изкуство. В завършен вид произведенията на изкуствата ще бъдат продадени на търг, а средствата ще подпомогнат фондацията на Димитър Бербатов в полза на талантливите деца на България.

Камата логично завъртя няколко осмици на платното, тъй като това число му е любимото и то се определя като символ на безкрайността и вечността. Според нумерологията осмицата олицетворява земните неща - успеха и победата като противоположности на провала и отстъплението.

Маестро Питти е вникнал в идеята на Стоичков и е увековечил легендарния му номер от фланелката по нестандартен начин в синьо-червените цветове на Барселона.