Най-добрият български съдия Антон Генов залага на културните мероприятия преди дербито ЦСКА – Литекс в събота. Ветеринарът се подлага на богата културна програма, за да има сили и бистър ум да ръководи двубоят от 16 часа в събота на стадион „Българска армия”.

Гонг научи част от програмата му:

Реферът снощи бе на театър, като в Нов драматичен театър „Сълза и смях” гледа постановката „Вражалец” с Димитър Рачков, Любомир Нейков, Асен Блатечки, Деси Бакърджиева и Светлана Бонин. Генов се наслади на диалозите на алчните, но симпатични селяни, които остават излъгани от обигран мошеник, на това как се задирят селските моми с мотопед по сцената. Заедно с публиката „мъжът в черно” избухна в смях при финала, когато героят на Димитър Рачков попита публиката: „На кого се смеете? На себе си?“. Антон Генов със сигурност е запомнил някои реплики, които да използва при нападки от футболисти и босове.

След „Вражалец” с приятели Генов се насочи към популярно столично заведение, където се наслади на двучасовото изпълнение на Горан Брегович.

Непосредствено преди дербито ЦСКА – Литекс, по примера и на футболните клубове, международният съдия ще отиде на кино. Може би за нахъсване в петък вечер, Генов си е избрал „Няма място за старите кучета”. Изборът не е случаен, а реферът иска да види големият победител в надпреварата за Оскарите на братята Джоел и Ийтън Коен - трилър за кръвожаден убиец, който не би спрял пред нищо, за да си върне онова, което му принадлежи.

Снощи в „Най клуб” Антон Генов се засече с фамилия Баневи, които също заложиха на легендарния сръбски музикант Горан Брегович. След четири големи концерта и няколко по-малки филмовият композитор за първи път в кариерата си пя в клуб. Поканата за събитието бе трицифрена сума.

Интерес заслужи и присъствието на Кеворк Кеворкян, социологът Андрей Райчев, Силва Зурлева, Венелина Гочева, Цветанка Ризова, Ивайла Бакалова, Ути Бъчваров и много други заможни бизнесмени.

В сравнение с предишните подобни концерти на Кети Гарби и Цеца Величкович би всички рекорди не само по интерес и посещаемост.

Шоуто започна точно в 01:10 часа, когато на сцената излязоха сестрите Людмила и Даниела Радкови. Народните певици изпяха „Дилмано, Дилберо” и след това Брегович охраняван от 20 бодигарда с неговия „Оркестър за сватби и погребения” разтуптя сърцата на присъстващите.

Авторът на музиката към филма „Аризонска мечта” зарадва публиката с най-големите си творби, някои все още неизвестни песни и то в продължение на 2 часа! Изцяло облечен в бяло, Брегович на няколко пъти вдига наздравици и не позволи на хората да останат седнали, а да танцуват по столове и маси. Финалът дойде с „Калашников”. Рано тази сутрин Брегович с оркестъра си отпътува за Португалия.

На българска земя легендата сподели: „Талантът е като пастата за зъби – ако не го притиснеш, няма да излезе”.