Най-добрия български футболист за 2012 година Георги Миланов се изправи срещу родния си клуб Левски от едноименния град. Сред съотборниците на Футболист №1 на България бяха брат му Илия Миланов, с който заедно играят за ловешкия Литекс, настоящите играчи на плевенския Спартак Ивайло Раденцов и вратаря Станислав Антонов, стражът на Светкавица /Търговище/ Иван Георгиев и други. Заради зимните условия арена на шоуто бе залата в село Българене.

Двубоят е традиционен и се провежда след всеки полусезон. В него съперник на Левски /Левски/ е импровизиран тим съставен от футболисти излезли от местната ДЮШ, но играещи в момента в други отбори.

Инициатор на похвалната проява е председателят на Общинския съвет на Община Левски Дочко Дочев, който е президент, а преди това и вратар на третодивизионния клуб и настоящ член на Управителния съвет на Аматьорската футболна лига.

„В Община Левски футболът винаги е бил на почит. Срещи като тази предизвикват голям интерес сред жителите ни. Хората идват да видят нашите кадри, които продължавайки футболните си кариери в елитните клубове затвърждават мнението, че ОФК Левски /Левски/ винаги е откривал и давал път на талантливите. Радвам се, че Георги Миланов получи високото признание Футболист №1 на България. Въобще не е случайно, че двамата с брат си Илия стигнаха толкова далеч.” заяви Дочко Дочев.